Laatste nieuws.

Bijgewerkt op 14 november 2014.

 


 

Afscheid oprichter seniorenorkest.

 

 

Henk Luijpen (links) was de veertig al gepasseerd toen hij bij Harmonie Koning Willem III in Beneden-Leeuwen tenorsax leerde spelen. Hij kon niet weten, dat hij later zelf nog eens een orkest zou oprichten.

De bejaardenbond zocht destijds een muzikale activiteit voor haar leden.  In 1993 werd Henk benaderd om de kar te trekken. Dat viel niet mee. Er waren geen leden, geen instrumenten en geen geld. Maar volhardend als Henk is, waren na 1,5 jaar toch 6 mensen bereid om mee te doen. Instrumenten brachten ze zelf mee. En geld werd geleend van de bejaardenbond.

Henk Luijpen werd voorzitter en heeft ruim 11 jaar in het bestuur gezeten. Hij is tot nu toe met veel plezier actief muzikant gebleven. Op 89-jarige leeftijd is het geen schande om afscheid te nemen. Maar het voelde toch een beetje als je kind in de steek laten. Gelukkig is de vereniging inmiddels volwassen en kan op eigen benen staan. Seniorenorkest Maas en Waal heeft op 4 februari 2013 afscheid genomen van haar oprichter tijdens een gezellige bijeenkomst in de bar van de Rosmolen. Als aandenken mocht hij een beeldje van een saxofoonspeler en een oorkonde in ontvangst nemen. Henk was al eerder benoemd tot erelid.
 

Afscheid dirigent Antoon van Koolwijk.

 

 

De combinatie Seniorenorkest Maas en Waal en haar dirigent Antoon van Koolwijk (rechts) was meer dan dertien jaar een begrip in de streek. Vele honderden optredens heeft hij in die jaren verzorgd, niet alleen in Maas en Waal, maar ook daarbuiten.

Al die tijd heeft Antoon zich volledig ingezet voor "zijn" orkest. Hoeveel werk hem dat thuis bezorgde weet hij alleen. We moeten daarbij denken aan voorbereiding van de repetities en optredens, schrijven van muziek, uitkijken naar nieuwe muzikanten, regelen van invallers enzovoort enzovoort.

Dit kon alleen, omdat zijn vrouw volledig achter zijn muzikale hobby stond.

Op een gegeven moment kreeg Antoon van de dokter te horen, dat het allemaal een tandje minder moest.

Daarna heeft het nog meer dan een jaar geduurd, voordat Antoon afscheid kon nemen van zijn geliefde orkest. Eind 2010 was het mede op aandrang van zijn familie zover.

Na zoveel jaren trouwe dienst, kon dat afscheid niet ongemerkt voorbij gaan.

Op 23 januari 2011 is daarbij stilgestaan met een gezellig samenzijn en afscheidsconcert in zaal Janssen Steenberg in Beneden-Leeuwen. Daarbij waren ook zijn vrouw en familie aanwezig.

Antoon van Koolwijk is voor zijn verdiensten benoemd tot erelid van de vereniging.

Het orkest gaat verder onder leiding van Ben Duitsman, ook bekend als muzikaal leider van amusementskoor "Trug in de Tèd".

Foto's  van de afscheidsbijeenkomst kunt u zien als u klikt op bovenstaande foto.

                                           


 

Alex speelt een nootje mee.

 

 

Het Seniorenorkest had een tweedehands aanhangwagen voor het vervoer van de instrumenten.

Maar die werd te klein en begon wat mankementen te vertonen. Die aanhanger was tussen de optredens door opgeslagen op het terrein van bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen te Beneden-Leeuwen.

 

Toen we onze problemen aan Alex voorlegden, bood hij spontaan aan om voor een termijn van 10 jaar een splinternieuwe aanhanger te sponseren. Inmiddels is die aanhanger geleverd en voorzien  van een blitse belettering. Bovenstaande impressie is gemaakt tijdens een optreden in het Brabantse Nuland.

 

De nieuwe aanwinst is een rijdende reclame voor ons orkest en natuurlijk ook voor Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen. We zijn hem zeer erkentelijk voor deze royale bijdrage!

 


Seniorenorkest in het nieuw!

Bij het bestuur leefde de wens om de versleten uniformen in het kader van het 15-jarig jubileum te vervangingen en een zanginstallatie aan te schaffen. Daarvoor werden het afgelopen jaar diverse culturele- en ouderenfondsen aangeschreven.
En ook de sponsoractie onder Maas en Waalse bedrijven is bijzonder succesvol verlopen.
Het bestuur is dan ook erg trots en dankbaar dat het orkest zich bij gelegenheid van de jubileumviering op 1 november jl. in het nieuw heeft kunnen presenteren.
De aanschaf werd mede mogelijk gemaakt door giften van de volgende culturele en ouderenfondsen:
 

En verder door de volgende hoofdsponsoren:

 

      

 

 

Tevens werd een bijdrage ontvangen van:

Dick Kroese Tiel
Acam Assurantiën Beneden-Leeuwen
Timmerbedrijf van Tiem Beneden-Leeuwen
Wijnboerderij Gerrie Fransen Horssen
Grondverzet A. van Elk Afferden
Autobedrijf van Bunningen Horssen
Administratiekantoor Graven Dreumel
Sligro Veghel
Stukadoorsbedrijf Crommentuyn Beneden-leeuwen
Herckenrath Fietsplus Horssen
S.J.Grevink Vught
Groene Hart Service Dreumel
Waterborgh Wonen Beneden-Leeuwen
Slagerij Tonnie Janssen Afferden
Design Print Nijmegen

 


 

Koper gezocht.

Ons orkest heeft op korte termijn behoefte aan een 1e bugel speler.

Bent u wat ouder en hebt u nog zin in muziek? Wacht niet langer en meldt u aan!

Muziek maken is en blijft een leuke hobby.

Zie voor verdere informatie onze pagina "Vacatures".

 


 

Seniorenorkest wordt zelfstandig!

 

 

Het lijkt tegenstrijdig dat een orkest dat al 15 jaar bestaat naar de notaris gaat om een nieuwe vereniging op te richten. Maar in dit geval is dat goed te verklaren.

Seniorenorkest Maas en Waal is ontstaan als één van de vele activiteit van de Beneden-Leeuwense Seniorenvereniging. In 1994 werd begonnen met zes muzikanten. Er was geen eigen bestuur en besluiten werden heel informeel tijdens de repetities genomen. Het orkest groeide in de loop der jaren uit tot een volwaardig muziekgezelschap met ca. 30 leden. Toen de belangen toenamen, werd in 2002 een Beheerstichting in het leven geroepen. Daarin namen zowel vertegenwoordigers van de Seniorenvereniging als van het Seniorenorkest deel.

Zeven jaar verder bleek dat toch niet zo’n handige constructie. Het was moeilijk om spoedeisende beslissingen te nemen en de bevoegdheden over een weer waren niet altijd even duidelijk uit te leggen. Bovendien richt de Beneden-Leeuwense Seniorenvereniging zich natuurlijk in de eerste plaats op de belangenbehartiging van de oudere inwoners van Beneden-Leeuwen.

In het orkest spelen inmiddels muzikanten uit vrijwel alle dorpen van Maas en Waal. En ook de vele optredens vinden plaats in de hele streek en in de wijdere omgeving. In feite was het orkest de Beneden-Leeuwense Seniorenvereniging een beetje ontgroeid.

Daarom is in goed overleg is besloten dat het orkest voortaan zelfstandige verder gaat. De rechten en plichten van de Beheerstichting gaan daarbij over naar de nieuwe rechtspersoon. Vandaar dat notaris van Ark van notariskantoor van Ark & van der Waaij voor deze speciale gelegenheid naar de Rosmolen wilde komen om in tegenwoordigheid van de leden de nodige formaliteiten te verrichten. Na het voorlezen van de akte en het beantwoorden van enige vragen, kon deze worden ondertekend door de bestuursleden.

Dit eerste zelfstandige bestuur bestaat uit: Rien van Rossum, voorzitter; Jan van Zandvoort, secretaris; Ton van Dodewaard, penningmeester en Greet Pellicaan, bestuurslid. Dit bestuur zal nu alle aandacht gaan richten op de viering van het derde lustrum op zondag 1 november aanstaande. Daarbij leeft de wens om de versleten uniformen te vervangen. Hiervoor is gespaard, maar er zal ook een beroep gedaan worden op fondsen en sponsoren.